Voor wie is wayfinding belangrijk?

Wayfinding is vooral belangrijk voor bezoekers die de omgeving niet (goed) kennen. Mensen die voor het eerst in een omgeving zijn of mensen die nog nooit of weinig in een specifiek gedeelte van een gebouw of gebied zijn geweest. 
In de zorg is wayfinding een belangrijk onderdeel. Hierdoor weten de werknemers en bezoekers waar zij naartoe moeten en verloopt alles soepel.

Een wayfinding-strategie beschrijft hoe bezoekers door een ruimte worden geleid. Bij het opstellen van zo’n strategie gaan we uit van de kennis hoe mensen cognitieve kaarten ontwikkelen. Hierdoor dragen wayfinding-strategieën (als ze worden uitgewerkt) bij aan het accuraat vormen van cognitieve kaarten. Daarmee kunnen bezoekers gemakkelijk de weg vinden in een ruimte.

Hoe kun je bezoekers helpen bij het vinden van de weg?

Fysieke wayfinding-uitingen. Dit zijn bijvoorbeeld bewegwijzering, plattegronden op borden, lijnen op de grond, herkenningspunten of zichtlijnen. Al deze uitingen bevinden zich in de fysieke ruimte.

De wayfinding-uitingen moeten de bezoekers zo goed mogelijk helpen de weg te vinden. Het afstemmen van deze uitingen gebeurt op basis van een wayfinding-strategie. Hierin staat beschreven hoe bezoekers door een ruimte of gebied worden geleid. Om een wayfinding-strategie op te kunnen stellen is het noodzakelijk dat de manier waarop mensen de weg vinden begrepen wordt.

Wil je meer informatie?

Vul dan onderstaand formulier in, mail naar info@infolio.nl of bel 0411 67 69 58

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Ook interessant: